На церемонията "Футболист на годината" гост бе една невероятна футболна личност Луис Суарес, носител на "Златната топка" за 1960-а. Испанецът бе легенда на Барса и Интер по времето на Хеленио Херера. Сега е скаут на "нерадзурите". Има много приятели в България.
 
- Г-н Суарес, когато трябваше да обявите името на Бербатов, не се ли притеснихте, че ви дадоха празно листче?
- Мислех, че празното листче е шега. После се разбра, че феновете до последния момент гласуват. Даже и Бербатов се чудеше дали не се майтапят с него и не стана да си получи наградата, докато не се увери, че е истина.

- Бяхте заедно с Димитър Пенев. Спомняте ли си за трите полуфинала между ЦСКА и Интер през 1967 година?
- (Със задоволство) Да, да. Как да не си спомням. Големи двубои бяха. ЦСКА също заслужаваше да иде на финал. Димитър Пенев бе невероятен полузащитник и отличен ваш национал. От българите си спомням също така Иван Колев, Аспарухов, Якимов.

- Помните ли, че когато почива Армандо Пики, от Интер пращат оферта на негово място да дойде именно Димитър Пенев?
- Да, както ви казах,  Пенев беше много силен футболист. Игра успешно срещу Интер и срещу националния тим на Италия. И затова бе желан на Апенините.

- Мнението ви за Марто Петров и Бербатов?
- Много големи футболисти. Напълно нормално е и двамата да са избирани за най-добри на България. Не случайно играят в Атлетико (Мадрид) и Тотнъм.

- Може ли след време двамата, както Стоичков и като вас, да вземат "Златната топка"?
- Може, разбира се. Но затова трябва да бъдат постоянни и на най-високо ниво в отборите си и за националния тим през цялата година. Плюс това те играят на такива постове, на които има шанс да се спечели този така любим на всички футболисти по света трофей.
Както виждате, тази година Канаваро бе едва третият защитник след Бекенбауер и Замер в историята на отличието, който е взимал "Златната топка".

- Като съгледвач на Интер смятате ли, че Божинов може да заиграе за "нерадзурите"?
- (С широка усмивка) О, нима сега Валери не е добре в Ювентус? Нека го оставим на спокойствие да се развива при торинци.

- Преди две години, когато разговаряхме, бяхте натъжен, че Интер дълги години не е ставал шампион. Сега как се чувствате?
- Повече ще се радвам на титлата, която сигурно ще вземем през настоящия сезон. Ще бъде много по-различна от тази, която получихме през тази година.
В момента играем добре и сме последователни. Ето спечелихме труден мач в Рим срещу Лацио. Не се притесняваме от гостуванията.

- Вие играхте дълги години с Факети. Кажете няколко думи и за Пушкаш?
- Джачинто ми беше като брат. Искам титлата да я посветим на него. Пушкаш също бе феноменален и ще остане в историята.

- Като испанец смятате ли, че най-голямата надежда на испанския футбол е  Фабрегас?
- Сеск се изявява отлично в Арсенал. Там е под грижите на талантливия треньор Венгер и прекрасния нападател Анри.